Boswell‑Bèta

Aansluitprogramma's voor het hoger onderwijs

Profielaanvulling: het James Boswell 7vwo-programma

Heb je eindelijk een leuke studie uitgekozen, voldoet je profiel niet aan de toelatingseisen… Geen nood, bij ons haal je de benodigde vakken gewoon in! Hoef je maar één vak in te halen, klik dan links op het betreffende vak voor meer informatie.

Heb je meerdere vakken nodig, dan volg je in één jaar tijd de vakken van het profiel Natuur en Gezondheid. We noemen dat 7vwo.

7vwo omvat de James Boswell cursussen wiskunde A of B, natuurkunde, scheikunde en biologie. Uiteraard is het ook mogelijk om alleen de vakken te volgen die je nog moet inhalen. Nadat je de profielaanvulling succesvol hebt afgerond, kun je je inschrijven voor de opleiding van je keuze. Hieronder lees je meer over 7vwo.

Hoe ga je te werk?

Aan de hand van het open cursusaanbod kun je cursussen combineren en zo je eigen pakket samenstellen. Houd hierbij rekening met het volgende:

  • De jaarcursussen natuurkunde en scheikunde combineren is een aanbevolen optie.
  • Twee semestercursussen tegelijk volgen wordt als zwaar ervaren.
  • We raden je ernstig af twee zomercursussen tegelijk te volgen.

We hebben drie voorbeelden samengesteld:

7vwo profielaanvulling: jaarcursussen

Net als op school volg je de vakken parallel aan elkaar gedurende het schooljaar. Je volgt de jaarcursussen biologie, natuurkunde, scheikunde en wiskunde A. Eventueel kun je ook voor wiskunde B kiezen. Je hebt meer contacturen natuurkunde en scheikunde en per cursus werk je in een rustiger tempo dan in de andere voorbeelden. Je komt vijf keer per week naar het instituut. Nadeel van dit programma is dat de tentamens dicht op elkaar liggen.

Studiebelasting: Gemiddeld 37 uur per week

7vwo profielaanvulling: 2x2 semestercursussen

In korte tijd bereid je je intensief voor op de tentamens die gespreid door het jaar worden afgenomen. Je volgt eerst de najaarscursussen wiskunde A (of wiskunde B) en scheikunde. Met de scheikunde- en wiskundekennis op zak start je vervolgens in januari met de voorjaarscursussen natuurkunde en biologie. Je komt vijf dagen per week naar het instituut maar hebt minder contacturen dan wanneer je voor vier jaarcursussen kiest.

Studiebelasting: Najaar gemiddeld 38 uur per week, Voorjaar gemiddeld 32 uur per week

De avondcursussen natuur- en scheikunde gelijktijdig volgen raden we af.

7vwo profielaanvulling: gespreid

Dit programma is geschikt als je ernaast werkt of studeert. Je kunt dit programma ook kiezen als je je per vak wilt concentreren op de examens, want de vakken worden na elkaar gegeven. Je start met een zomercursus wiskunde A (of wiskunde B), daarna de najaarscursus natuurkunde, de voorjaarscursus scheikunde en tot slot de zomercursus biologie.
Tijdens de najaars- en voorjaarscursus heb je twee tot drie keer per week onderwijs. In de zomercursussen moet je wel volledig beschikbaar zijn, je komt dan vijf dagen per week naar het instituut.

Studiebelasting: Zomer gemiddeld 35 uur per week, najaar en voorjaar gemiddeld 20 uur per week.

Kosten

Je betaalt per cursus waarvoor je je inschrijft.

Inschrijven

Kies de best passende profielaanvulling en noteer de bijbehorende cursussen. Klik op één van de genoemde cursussen, kies onderaan de juiste cursus en vul het inschrijfformulier in.

Examens en toelatingseisen tot de vervolgopleidingen

Kijk hiervoor op de pagina met exameninformatie.

Het is verstandig om, voordat je aan een 7vwo-programma begint, dit af te stemmen met de studieadviseur van je vervolgopleiding of het admissions office van de universiteit.

Meer informatie

Voor meer informatie over het 7vwo-programma of alternatieve programma's kun je het beste contact opnemen. Vermeld bij je vragen zo duidelijk mogelijk om welke vervolgopleiding het gaat en in welke mogelijkheden je geïnteresseerd bent.

Studieadviseur: Het is mogelijk een afspraak te maken om de planning en/of inhoud van het 7vwo-programma door te spreken, of om te kijken of de cursussen voor jou geschikt zijn. Een afspraak met Dr. Nick Blom kan gemaakt worden door contact met ons op te nemen.

Copyright © 2012 – 2024 Boswell‑Bèta / Zélide, KvK 53132343