Boswell‑Bèta

Aansluitprogramma's voor het hoger onderwijs

James Boswell Cursus | Het Boswell‑Bèta Schakelprogramma

Wil je onderwijs bij ons volgen met ondersteuning van het UAF? Let op: schrijf je niet zelf in voor cursussen op de website! UAF-studenten worden door ons handmatig ingeschreven voor cursussen. Als je je inschrijft via de website ga je akkoord met de annuleringsvoorwaarden: je betaalt €35,- om de cursus te annuleren, als je te laat bent met annuleren ben je het volledige bedrag van de cursus verschuldigd.

Boswell‑Bèta organiseert samen met taalschool Lest Best de onderwijsroute HBO/WO voor statushouders in en rondom Utrecht. De onderwijsroute is onderdeel van de nieuwe wet inburgering die vanaf januari 2022 is ingegaan.

Logo Gemeente Utrecht, Lest Best, RISBO

Voor wie?

De onderwijsroute HBO/WO is voor hoogopgeleide statushouders die vanaf 1 januari 2022 beginnen met inburgeren en die na de inburgering verder willen studeren in het Nederlandse beroepsonderwijs of in het wetenschappelijk onderwijs.

Als je vóór januari 2022 bent gestart met inburgeren val je onder de 'oude' inburgeringswet. In dit geval wordt jouw aanmelding samen met de organisatie UAF beoordeeld (in plaats van de gemeente). Je kan hiervoor het beste contact opnemen via waarin je aangeeft dat je een inburgeraar bent onder de 'oude' inburgeringswet. Wij nemen dan contact met jou op om de mogelijkheden voor het volgen van onderwijs te bespreken ter voorbereiding op een studie in het hoger onderwijs.

Hoe kan ik deelnemen?

Als je graag wil deelnemen aan de onderwijsroute HBO/WO moet je dit eerst met jouw contactpersoon van de gemeente bespreken. Samen bepalen jullie of de onderwijsroute een geschikt plan kan zijn. Zo ja, dan meldt jouw gemeente je bij ons aan voor een intakedag. Tijdens de intakedag testen we jouw niveaus Nederlands, Engels en Wiskunde. Daarnaast kijken we of jouw vooropleidingen voldoende zijn. Na de intake ontvangt de gemeente een advies van onze school over jouw deelname aan de onderwijsroute HBO/WO. Na dit advies wordt definitief bepaald of en wanneer je kan starten met de onderwijsroute. (Er is ook een mogelijkheid dat je na de intake en het advies niet kan starten met de onderwijsroute. De gemeente gaat dan samen met jou op zoek naar een geschikt alternatief.)

Wat houdt de onderwijsroute HBO/WO in?

De onderwijsroute HBO/WO is een fulltime schakelprogramma dat taallessen (Nederlands en Engels) combineert met havo of vwo onderwijs en cursussen en begeleiding op het gebied van vaktaal, studievaardigheden en studiekeuze oriëntatie. Het programma duurt 2 tot 3 jaar afhankelijk van het aantal vakken dat je nodig hebt. Tijdens het schakelprogramma haal je de vakken voor toelating tot jouw gewenste vervolgopleiding.

Contact

Heb je vragen of wil je jouw situatie graag bespreken, neem dan contact met ons op. Je kan een e-mail sturen () of bellen tussen 10-17 uur op werkdagen naar 030-4 300 112.

Copyright © 2012 – 2024 Boswell‑Bèta / Zélide, KvK 53132343